Hyvät salibandypelaajat

Hyvät salibandypelaajat tulevat poikkeuksetta Ruotsista. Onhan laji saanut alkunsa siellä joten ei tuo ihmekään ole. Mutta katsottaessa kansainvälisiä listauksia, niin ei Suomellakaan ole aihetta suruun, sillä Suomen miehissä Mika Kohonen on voittanut parhaan pelaajan tittelin viidesti sitten vuoden 2005.

Samaan ei ole pystynyt yksikään pelaaja. Ruotsin Anders Hellgård on parhaimman tittelin voittanut kahdesti mutta siltikin tämä Jyväskylän Happeen kasvatti on hallinnut parhaan pelaajan titteliä yhtä jaksoisesti vuodesta 2009. Ensimmäisen kerran hän voitti tittelin vuonna 2005. Kohonen pelaa siis nykyisin Ruotsissa, Storvreta IBK:ssa ja on myös siellä valittu parhaaksi pelaajaksi useamman kertaa ja voittanut useita kultamitalejakin.

Naisten puolella tällaista ylivoimaista pelaajaa ei ole, vaan tittelin on vuoden 2005 jälkeen voittanut useampi pelaaja. Mutta kaksi viimeistä vuotta titteli on mennyt Emelie Lindströmille, joka on vuonna 1986 syntynyt Högdalen AIS:n kasvatti ja pelaa nykyisin Djurgårdens IF:ssa. Myös Lindtström on valittu useana vuonna Ruotsin parhaaksi pelaajaksi, ja voittanut mm. kaksi MM-kultaa sekä pitää hallussaan piste-ennätystä.

Eliisa Alanko on päässyt myös mukaan 2012 parhaimpien pelaajien listalle ja hän onkin Suomen paras naispelaaja. Hän oli mukana voittamassa joukkueensa Classicin kanssa Suomen mestaruutta ja olu pudotuspelien maalitykki vuonna 2012. Maajoukkueissa hän oli jo vuonna 2006 mukana tyttöjen hopeajoukkueessa ja opiskelijoiden pronssia voittaneessa joukkueessa vuonna 2008. Naisten maajoukkueeseen hän on kuulunut vuodesta 2009 ja oli siis mukana voittamassa pronssia 2009 sekä vuoden 2011 hopeamitalisti.