Suurimmat salibandykilpailut

Sen lisäksi että salibandy on mukava harrastus, on sen ympärille kehittynyt aivan samanlainen kilpailuorganisaatio kuin muidenkin lajien ympärille. Sitä voi pelata pienemmissä harrastus- ja puulaakiseuroissa ympäri Suomen, ja divisiooniakin löytyy useampi.

Vuonna 2005–2006 tehdyn liikuntatutkimuksen mukaan Suomessa on salibandyn harrastajia noin 350 000 tuhatta joka tekee siitä toiseksi suosituimman palloilulajin, vain jalkapallo keulii ohitse. Ja jos katsotaan niitä pelaajia, joilla on lisenssi ja he käyvät kisoissa, on laji neljänneksi suosituin laji. Ja sarjatasoja joissa kilpailla, riittää kuudesta divisioonasta korkeimpaan sarjatasoon eli bandyliigaan asti.

Tähän väliin on hyvä mainita sen tosiasia, että myös salibandysta voi tehdä vetoja betsafella. Betsafen valikoimissa on niin Suomen, Ruotsin kuin Norjankin otteluita ja Suomen otteluista pääsee veikkaamaan korkeimman sarjatason eli bandyliigan pelejä. Eikä tarvitse säikähtää sitäkään jos ei ole tullut bandyliigaa seurattua, sillä Betsafen sivulta löytyy statistiikat viimeisimmistä otteluista ja kuinka joukkueiden keskinäiset ottelut ovat viime aikoina päättyneet. Jännittävää vedonlyöntiä salibandyn parissa.

Salibandyliigan lisäksi pelataan kisoja myös maailmalla. Lajin maailmanmestaruus kisat pelataan niin että miehet pelaavat parillisina vuosina ja naiset parittomina. Ja alle 19-vuotiaiden kisat niin, että tytöt pelaavat miesten kanssa samana vuonna ja pojat naisten kanssa. Viime vuonna siis olivat naisten salibandyn mm-kisat ja niissä voitto meni Ruotsille, Suomen naiset olivat kakkosia ja pronssia saivat Sveitsin naiset. Ensimmäiset mm-kisat pelattiin miehissä vuonna 1996 ja naiset siis 1997. Eniten maailman mestaruuksia on Ruotsin joukkueella, jossa miehet ovat voittaneet kultaa seitsemän kertaa ja naiset viisi.

EM-kisoja salibandyssa on järjestetty vain kahtena vuonna. Vuoden 1994 kisoissa pelasivat vain miehet, Ruotsin voittaessa, Suomen saadessa hopeaa ja kolmanneksi sijoittui Sveitsi. Seuraavana vuonna kisat olivat avoimet EM-kisat, joissa oli mukana myös Japanin joukkue. Tämän jälkeen EM-kisoja ei ole pelattu ollenkaan.

EM- ja MM-kisoje lisäksi on pelattu myös EuroFloorball Cupia, joka on eri euroopan maiden pääsarjoissa pelaaville joukkueille järjestetty mestaruusottelut. Ensimmäisen kerran se pelattiin vuonna 1993 mutta silloin se tunnettiin nimellä Euroopan Cup. Vuodesta 2007 se on siis ollut EuroFloorball Cup. Välillä kisa järjestettiin vain joka toinen vuosi, mutta vuodesta 2008 siirryttiin takaisiin tähän yhden vuoden aikasykliin.